Julebrev fra LÆSØ KUNSTFORENING.

År 2020 har været – og er jo stadig – et usædvanligt år for vores forening. Og vi skal glæde os over at vi har fået flere nye medlemmer i året, der snart svinder.

Udstillingsprogrammet for sommeren 2020 i Luddes hus var planlagt og underskrevet i god tid før sommeren, men så væltede corona-restriktionerne alle planerne lige op til udstillingsstarten. De to svenske kunstnere Elisabeth Rosenlund og Agnetha Åhl måtte melde fra og så var gode ideer nødvendige. Vi valgte at kontakte vore ”gamle” venner Fotograf Finn Christensen og kunstner Melaine Kristensen som med stor vellighed sprang til med kort varsel og lavede et par fremragende udstillinger i stedet – alle var glade!!

Melaine var ovenikøbet idemager og kunstnerisk hjælper med indkøb og opsætning af nye professionelle ophængs skinner, som vi fik sat op da huset var nymalet – igen tusind tak til Maler Per Ejner, som donerede hvid maling til hele huset og Ludders hus kunne modtage gæster og kunstnere funklende og flot til sommerens sæson.

Desværre var der også flere tiltag, der gik i vasken på samme konto. Medlemsudflugten til Den Hvide by i Herning, som vi havde glædet os til. Ca. 30 medlemmer var tilmeldte og alt var planlagt, men foreløbig er dette tiltag udsat til næste sommer.

Også en planlagt adventsåbning i Luddes hus, hvor Læsøs ”hjemmekunstnere” skulle have mulighed for at sælge deres produkter, måtte vi aflyse, da der jo ikke må være ret mange mennesker i Luddes hus på en gang. Vi prøver igen næsten år.

Vi håber alle på at tilstandene normaliserer sig til næste år. Bestyrelsen har ufortrødent arbejdet videre, og der er planlagt flere initiativer til afvikling i foråret og sommeren. Luddes hus programmet er færdigt planlagt, og i år håber vi på at kunne få besøg af de 2 svenske kunstnere, som gerne udstiller i 2021.

Den 5. maj afholder vi i samarbejde med Læsø Folkeuniversitet et foredrag om Skagens kunstnere og deres liv og dette efterfølges af en medlemsudflugt til Skagen 14 dage efter, til Kristi Himmelfartsdag, den 13 maj. Det skal nok blive interessant.

I øvrigt planlægges der på, at Kunstforeningen deltager i forårsfesten sammen med Brugsen og de øvrige handlende i Byrum. Forårsblomst-salget kan foregå på græsset ved Luddes hus og foreningen arbejder med at finde en blomsterbinder, der kan holde kursus og lave smukke                ”kunstneriske” buketter til salg derfra. Blomsterbinding er jo også en kunst!

Vores Børne-december udstilling i Galleri Margrete Læsø er udeblevet i år- sandsynligvis også Coronarelateret – men lige efter nytår opsættes en smuk udstilling med fotos fra Læsø af fotografen Lene Nielsen. Og derefter venter vi så på en svensk udstilling, som Agnetha Mannebrik har lavet til færgen.

I året har vi arbejdet på at få lavet en ny hjemmeside til foreningens arbejde. Det viser sig at være lidt mere indviklet end vi lige havde forestillet os, men NU DUR DET: Hjemmesiden kan tilgås på Safari eller på Microsoft Edge under adressen: www.laesoekunstforening.nu

Vi er også stadig aktive på vores Facebook-side.

Læsø Kunstforening vil gerne her opfordre alle vore medlemmer til at indbetale deres kontingent for 2021 i Vendsyssel Sparekasse i Byrum på konto nr.  9070 6300841528

Medlemsskab koster kr. 200,- for hele familien (kr. 150,- for enkelt personer) – og husk Foreningen kan alene eksisterer, hvis vore mellem støtter op om arbejdet.

Rigtig god jul til alle – og pas nu godt på hinanden

Bestyrelsen i Læsø Kunstforening.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s