Hvem er vi?

Læsø Kunstforening er en frivillig forening, som har det formål at formidle kendskab til kunst gennem udstillinger og foredrag.

I sommerperioden præsenterer foreningen skiftende kunstnere i Luddes Hus i Byrum, og foreningen står året rundt for udstillinger på det sejlende galleri på færgen – Margrete Læsø.

Det var en gave til Læsø Kommune i 1996 fra den Frederikshavnske multikunstner Erik Skjoldborg (1940-1997) som var den direkte årsag til en Kunstforening på øen. Samlingen indeholder flere hundrede arbejder. De repræsenterer retrospekt alle billedkunstnerens genrer og kunstnerens udvikling, belyst gennem  skitser, modeller, skalatryk, udkast til skulpturer og udsmykninger og med plakater, artikler, dias og video – en pædagogisk studiesamling af rang. 

Tirsdag den 26. november 1996 holdt man stiftende generalforsamling, hvor Erik Skjoldborg selv indledte med et foredrag om   “Billedkunstnerens værktøjer”. 
Foreningen havde fra begyndelsen ca. 50 medlemmer og formanden for foreningen i de første mange år var tandlæge Kirsten Thyø.